Despre Videochat

Model de videochat: a fi sau a nu fi…

Aveam un job la o firmă de avocatură atunci când am descoperit pentru prima dată cuvântul ”videochat”. Eram secretară, însă salariul îmi era prea mic… Cu o oarecare teamă, am îndrăznit să caut mai multe informații. De ce? Aveam un background cel puțin ciudat despre ce înseamnă sa fii model de videochat, însă făcând un mic research am observat că este total diferit de ceea ce credeam eu.

Deşi am terminat Facultatea de Drept şi urmam cursurile unui masterat de Dreptul Muncii, mi-am găsit cu greu un loc în branşă, şi nici acela nu era tocmai ceea ce mi-am dorit. Făceam, practic, înscrisuri zi de zi pentru nişte avocaţi cu nume mari din Bucureşti, iar salariul îmi ajungea undeva la 2.000 de lei, asta cu tot cu bonusuri şi cu lucrat peste program. Ca model de videochat, însă…

Videochatul, un cuvânt pe care mulţi îl asociază cu prostituţia

Întotdeauna am fost de părere că jobul perfect nu există, ci trebuie să ţi-l creezi. În anul întâi de facultate, Decanul ne-a spus o vorbă mare, care m-a urmărit mulţi ani de zile: niciodată nu vei şti de ce eşti capabil până nu faci primul pas.

Aşa a fost şi în cazul meu, iar primul pas pentru mine a reprezentat un simplu click pe google şi o întrebare: ce înseamnă videochat. Şi, pentru că primele rânduri pe google erau ocupate de anunţuri ale unor studiouri cunoscute, am preferat să caut forumuri şi discuţii ale celor care făceau deja asta. De aici şi până la programarea unui interviu nu a mai fost cale lungă.

Primul interviu, anulat

Din teamă de nou, din teama de ce vor spune ceilalţi despre mine, din teama să nu se afle. Am început din nou un research, de data aceasta ca să aflu care dintre studiouri îmi va oferi confidenţialitate, respect şi care va fi apt să îmi răspundă la toate întrebările (pe care, oricum, îmi era ruşine să le pun). Am ajuns la Charm Studios pe 7 Martie… (ştiu data pentru că era chiar ziua mea atunci), iar următoarea zi deja mi-am început cariera ca model de videochat la Charm Studios.

model de videochat

Tipa de la HR a avut răbdare şi, deşi eu eram ceva mai stângace, m-a convins să încerc. Îi mulţumesc şi acum de câte ori am ocazia, pentru că încă suntem colege. M-a convins de faptul că videochatul nu presupune întâlnirea cu anumite persoane și, mai ales, nu presupune să faci ceva ce nu vrei. Și… nu, nu îți pierzi integritatea dacă faci videochat, însă asta aveam să aflu ceva mai târziu, când multe dintre colegele de la Facultate au venit şi ele la Studio.

Charm Studios mi-a dat încredere în mine

Am stabilit încă din primele zile ţelurile mele pentru următoarele 6 luni, după care un an, iar mai apoi 3 ani. Şi, da, nu îmi este ruşine cu ceea ce fac şi cu cine sunt: sunt model de videochat. Nu îmi este ruşine, pentru că muncesc mai mult de 8h pe zi, îmi ajut părinţii cu bani şi strâng pentru a-mi deschide un salon de înfrumuseţare. Sunt model de videochat și sunt fericită!

Nu îmi place să dau sfaturi, dar vreau să închei aşa: Gândeşte în perspectivă, fii asumată şi luptă pentru visele tale! 🙂

Leave a Reply